Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sós sütemények

Arab sajtkosár recept

 

» Tésztához:
» 18 dkg liszt
» 10 dkg margarin
» 2 tojássárgája
» 1 1/2 dl tejföl
» só
» Töltelékhez:
» 25 dkg krémsajt
» 5 dkg túró
» só
» apróra vágott zellerlevél
» 5 dkg reszelt, füstölt sajt

 

Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd hagyjuk egy napig hűvös helyen pihenni. Másnap nyújtsuk ki gyúródeszkán, daraboljuk fel a tésztát, és nyomkodjuk bele a kosárkaformáinkba. A kilógó széleit vágjuk le, töltsük meg a kosarakat sóval, és fedjük be alufóliával. Tegyük az egészet előmelegített sütőbe, és süssük készre. Mikor kész kiönthetjük belöle a sót, és megtölthetjük a töltelékkel (a töltelék hozzávalóit elég csak összekeverni egy tálban). Végül megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, hogy szépen ráolvadjon a sajt.

 

Burgonyarúd recept

 

» 15 dkg burgonya
» 15 dkg vaj
» 15 dkg liszt
» 2 tojás
» fél csomag sütőpor
» só és köménymag

 

A megfőtt és meghámozott burgonyát, a lisztet, a vajat, a sütőport és 1 tojást, sóval ízesítve tésztává gyúrunk. Az ujjnyi vastagra nyújtott tésztából rudakat vágunk, ezt bekenjük tojás sárgájával, meghintjük sóval és köménymaggal, majd világosbarnára sütjük.

 

Csodasajtos recept

 

» 25 dkg margarin
» 25 dkg liszt
» 35 dkg reszelt sajt
» 3 tojássárgája
» 1 teáskanál sütőpor
» 1 teáskanál só
» 1 mokkáskanál pirospaprika
» 1 mokkáskanál bors
» 1/2 dl tej

 

20 dkg sajtot összedolgozunk a margarinnal és a sütőporos liszttel. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a fűszereket, majd másnapig hűtőbe tesszük.
Kinyújtjuk a tésztát, tejet kenünk rá, rászórjuk a maradék sajtot. Rudakat vágunk belőle, majd előmelegített sütőben megsütjük.

 

Finom pogácsa recept

 

» 3/4 kg liszt
» 40 dkg Ráma
» 1 tejföl
» 4 tojás sárgája
» 1/4 sütőpor
» 2 dkg élesztő
» 1/2 dl tej
» 3,5 dkg só

 

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, és másnapig hűtőbe tesszük.
Jól átdolgozzuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és forró sütőben kisütjük.

 

Füstöltsajtos-túrós vagdalt kosárka recept

 

» 40 dkg sertéshús
» 2 tojás
» 10 dkg zsemlemorzsa
» 5 dkg vöröshagyma
» 20 dkg túró
» 20 dkg karaván sajt
» 2 tojássárgája
» 1/2 dl tejföl
» 1 csokor metélőhagyma
» 1 csokor petrezselyem
» 1 csokor kapor
» só
» őrölt bors
» 1 evőkanál olaj

 

Daráljuk le a húst, és keverjük el a tojássárgákkal, a tejföllel, az apróra vágott hagymával, sóval és borssal. Ezt a keveréket osszuk el 4 felé, formáljunk belölük kosárkákat, majd olajjal kenjük meg őket, és egy kiolajozott tepsiben 200 fokon süssük szinte készre. Eközben keverjük össze a túrót, a reszelt sajtot, a 2 tojás sárgáját és a zsemlemorzsát. Adjuk még hozzá a finomra vágott zöldségeket, sót és a tojásfehérje habot. Ezzel a keverékkel töltsük meg a kosárkákat, majd tegyük vissza a sütőbe, és 8 perc alatt süssük készre. Végül szórjuk meg a kosárkákat kevés reszelt sajttal. 2 óra alatt elkészíthető.

 

 
 

 

Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 31221
Hónap: 378
Nap: 12