Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


koktélok

Csokoládés martini

» 10 ml csokoládészósz
» 45 ml vodka
» 20 ml fehér Creme de Cacao
» 45 ml csokoládélikőr
» 10 ml málnalikőr
» 20 ml Bailey's
» jégkocka

 

 

Fogjunk egy tányért, nyomjunk rá némi csokoládészószt, ebben forgassuk meg a poharunk peremét, majd a poharat tegyük a hűtőbe, hogy a szósz megdermedjen. Fogjunk egy shakert, tegyünk bele némi jégkockát, majd öntsük rá a hozzávalókat (kivéve a likőrt). Zárjuk le, és jó alaposan rázzuk össze. Az így kapott keveréket öntsük a poharunkba. Ezután a likőrt is öntsük egy shakerbe, tegyünk bele 1-2 szem jégkockát. Zárjuk le, és jó alaposan rázzuk össze, majd ezt is öntsük a pohárba.

 

Almaboros puncs - Karácsony

» 2 közepes, piros héjú alma
» 2l almabor
» 1/2 bögre mazsola
» 8 fahéjrúd
» 2 teáskanál egész szegfűszeg
» 1/4 bögre citromlé
» citromkarikák
» narancskarikák

 

Az almák magházát vágjuk ki, és szeleteljük 1 cm vastag karikákra őket. A szegfűszeget, a fahéjat, a mazsolát, az almakarikákat és az almabort tegyük egy vastag aljú lábasba. Forraljuk fel nagy lángon. A lángot vegyük takarékra és 5- 8 percig gyöngyöztessük, vagy amíg meg nem puhul az alma. A szegfűszeget vegyük ki. A narancs és citromkarikákat, a citromlevet adjuk a folyadékhoz. Öntsük egy üvegtálba a puncsot.
Nagy bögrékbe merjük, jusson mindegyikbe almakarika, mazsola és citrom vagy narancskarika. Szervírozzuk kanállal.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

 

Forró csokoládé - Karácsony

» 90g félédes csokoládé, apró darabokra törve
» 1/4 - 1/2 bögre cukor
» 4 bögre tej
» 1 teáskanál vanília
» Tejszínhab és habcukor ( elmaradhat )

 

Az 1/4 bögre tejet a cukorral és a csokoládéval folyamatosan kevergetve melegítsük egy közepes méretű lábasban, közepes- gyenge lángon. Várjuk meg, amíg teljesen elolvad a csokoládé. A maradék 3/4 bögre tejet adjuk hozzá, és melegítsük időnként megkeverve, amíg forró nem lesz. Vigyázzunk, ne forraljuk fel! Tűzről vegyük le, és a vaníliát keverjük bele.
Keverjük habosra habverővel. Bögrékbe töltsük, kedvünk szerint tejszínhabot kanalazzunk a tetejére, és néhány habcukrot tegyünk rá. Fogyasszuk azonnal.

Forró kakaó:
1/4 bögre cukrozatlan kakaóporral helyettesítsük a félédes csokoládét.Készítsük 1/2 bögre cukorral. A receptben leírtak szerint melegítsük.

Forró kávé:
4 teáskanál neszkávét adjunk a tejes keverékhez, a fent leírt módon melegítsük.
Kellemes Karácsony Ünnepeket!

 

Tequila Sunrise

» 5 cl tequila Silver
» 2 cl gránátalma szirup
» 10 cl frissen facsart narancslé
» 2 cl citromlé
» jégkocka

 

A pohárba jégkockákat teszünk majd a tequilát, a citromlevet és a narancslevet ráöntjük, az egészet megkeverjük. Ezek után szívószálat teszünk a pohárba és annak mentén óvatosan beleöntjük a gránátalma szirupot.

 

 
 

 

Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 34371
Hónap: 370
Nap: 12